Download ResSaldo 2.7.5 APK

1.024 votes, 4.6/ 5
Package name: se.supertips.android.ressaldo
  • Author:

  • Version:

    2.7.5

  • Update on:

The description of Download ResSaldo 2.7.5 APK

==== OBS ====
Resebolagen använder kort av typen MIFARE Classic, en numera gammal standard. Tyvärr har flera nya telefonmodeller inte stöd för denna gamla typ av kort. (Nexus 4, 5, 6, 7 (2nd gen), och Nexus 10, Galaxy S4-serien, Galaxy S6-serien, LG G2, mfl.) Jag har försökt att exkludera modeller som inte fungerar, men det finns så många modeller att jag inte kan ha koll på alla! Om det inte fungerar på din modell, skicka ett mail så jag kan uppdatera listan!

Utrymmet här på Google Play är begränsat (4000 tecken) så jag har flyttat all information kring appen till en webbsida istället; kika in på http://ressaldo.se för vanliga frågor, m.m.

-------

Visst är det irriterande att inte veta hur mycket pengar det är kvar på Busskortet? Visst, man kan logga in på nätet och någon gång 24-48 timmar senare uppdateras saldot (om det inte är långhelg, då tar det ännu längre tid), eller så kan man leta upp en/ett Buss/Spårvagn/Pendeltåg/Terminal och använda kortläsaren. Inget av alternativen är klockrent... Med ResSaldo får du saldot direkt i telefonen.

Vilka kort stöds? Se http://ressaldo.se för en uppdaterad lista!

Hur använder man appen?
1. Kontrollera att NFC är påslaget (Inställningar > Trådlöst och Nätverk)
2. Starta applikationen
3. Håll upp kortet mot *baksidan* av telefonen, appen identifierar automatiskt resebolag när den läser av kortet!

Hur fungerar appen?
Med ResSaldo får du saldot direkt, och det är uppdaterat direkt efter att du stämplat. Appen visar: saldo, kortets giltighet, tidpunkt för senaste stämpling, sista tid för byte samt detaljerad information om senaste resan/stämplingen. Exakt vilken information som visas varierar lite mellan olika korttyper och resor.

Hur kan appen bli bättre?
Hittar du ett fel, eller kan appen inte läsa ditt kort. Skicka en rapport efter att du försökt läsa ditt kort (knappen längst upp). Du kan också hjälpa till att samla in data så att appen kan utökas till fler kort/mer information på samma sätt.

Vilken teknik använder appen?
Appen använder NFC-läsaren som finns i de flesta moderna Android-telefoner, och läser av kortet med samma teknik som kortläsaren på Västtrafiks fordon. Applikationen *läser* endast ditt kort. Som med all annan teknik finns naturligtvis risken att något går fel, men att använda applikationen innebär inte större risk för dit kort än andra externa NFC-läsare som du kan stöta på i din vardag.

Slutligen, applikationen är inte officiell, och har inget samband med resebolagen. Alla fel och brister har jag stått för själv. Använd den på egen risk. (Sedan kan man ju tycka att de olika resebolagen borde ha byggt motsvarande app för ganska länge sedan, men det har de tyvärr inte.)

Show more
ResSaldo 2.7.5 APK for Android 4.0+

Version: 2.7.5 for Android 4.0+

Update on: 2016-04-05

File size: 463.956 bytes

App permissions: view permissions

What's new:

Se http://ressaldo.se för komplett ändringslogg!
2.7.5:
- Blekingetrafiken: rätt slutdatum för perioder + fler zoner
- Västtrafik och Kronoberg: Rättade zoner/hållplatser
2.7.x:
- Jönköping: Hantera de nya sammanslagna zonerna
- Kronoberg: Nya zoner tillagda
- SL: Hantera 'spärrpassage' (kort för personal, etc.)
- Support för danska Rejsekort
- Östgötatrafiken: bättre precision periodkort (Område, pris, giltighetstid)

Download APK now


Versions history:
1. LATEST. ResSaldo 2.7.5 APK (2016-04-05, 463.956 bytes)
2. ResSaldo 2.5.4 APK (2015-01-02, 462.644 bytes)
3. ResSaldo 2.3.4 APK (2015-01-01, 462.644 bytes)